top of page
Søk

Bare evangeliet kan snu abortsaken

Det farligste stedet et menneske kan være, er i mammas mage. 


I 2023 ble det født 52 000 barn i Norge. Det ble utført 13 000 aborter. Ett av fem svangerskap blir stanset av provosert abort.

 


Illustrasjonsfoto.


Ingen av oss hadde frivillig oppsøkt en situasjon med så stor dødsrisiko. 


I disse dager går det mot flertall på Stortinget for å fjerne nemdene som er det siste håpet for disse barna som foreldrene vil abortere, mellom uke 12 og 18.


Eller vil… hva vet vi egentlig om det? Abort er ofte en beslutning som tas i en presset situasjon. 


Vi har blitt lært opp til at abort er en privatsak. Og det har jo sine gode grunner. På det individuelle plan, er det ikke vanskelig å forstå at det blir slik…


Vi mennesker står ofte i spenningen mellom hva vi vil i øyeblikket, og hva vi egentlig vil…


I vanskelige livssituasjoner kan presset være innenfra, gjennom frykten for å oppdra barn alene etter samlivsbrudd eller en far som ikke vil være inne i bildet. Eller psykiske lidelser som rammer for kort eller lenger tid. 


Eller det kan komme utenfra, og handle om barn som er uønsket av far, arbeidsgiver eller grupper som utover sosial kontroll. 


Jeg har lest og hørt mange historier om mennesker som i en presset situasjon vurderte abort. I ettertid er de lykkelige for at de ikke ga etter for det de trodde de kanskje ville i øyeblikket, men gjorde det de egentlig ville, nemlig bære frem barnet og være mamma og pappa… 


Men aldri har jeg møtt noen som sier at de angrer på at de bar frem barnet. Jeg kan ikke påstå at det ikke finnes noen, men den kjærligheten som oppstår mellom en mor og et barn, eller en far og et barn er designet av Gud, og det er en sterk kraft. Den er slitesterk, også om livet og relasjonen skulle bli annerledes enn man hadde ønsket. 


Å angre en abort, er et stort tabu. Jeg tror mange menneskeliv hadde vært spart, om flere ville dele om den smerten de føler etter å ha tatt abort. 


Vi må snakke sant om hva et foster er - et fullverdig menneske, som deg og meg. Et menneske som er skapt i Guds bilde, med en plan og en hensikt. 


Et menneskeliv som er verd mer enn hele verden. 


Vi må snakke sant om hva en abort er, om den smerten barnet går gjennom og om de konsekvensene det kan ha for mors helse og fremtid. 


Vi må fortelle historiene til alle dem som i dag bærer tunge byrder. Noen av dem har et ødelagt liv. Noen av dem sitter på våre mentalsykehus, eller ligger under for rus. Og det hele begynte med et ulykkelig valg i en presset situasjon. 


Av all urett er abort er den største urett som gjøres i vårt samfunn. 


600 000 menneskeliv på 45 år, og knapt en motstemme å høre. 


Dette kallet er til deg og meg.  Det finnes en vei til å gjøre abort utenkelig, 

 

Det gjør vi gjennom å vise omsorg og hjelp til alle dem som kommer under press til å ta abort, fra innsiden eller utsiden. Slik kan vi redde liv, slik det gjøres i arbeidet Velg Livet ut fra Filadelfia Vennesla, et arbeid jeg håper vil vokse til alle menigheter i Norge. 


Men like viktig, er det at vi ikke er tause. Vi må løfte stemmen til forsvar for de ufødte barna.


Da du og jeg lå i mammas mage var det noen som beskyttet deg og meg… Noen som kjempet for oss. I dag er det barn som er i fare i mammas mage. Som trenger at noen vil kjempe for dem. 


Ikke med hær og ikke med makt, men med evangeliet i hånd, drevet av Guds ånd. 


Jeg er mer overbevist enn noen sinne, om at denne urett blir ikke rettet før Guds menighet reiser seg. 


Og den kan bare fortsette så lenge Guds menighet vil være tause og sitte stille. 


Det er tid for å reise seg for de ufødte barna, dem som Jesus kaller sine minste.

26 visninger

Comments


bottom of page