top of page
Søk

En ny tid og vi er med

Det er ikke vanskelig å finne ting som går i feil retning i vår tid. Men det er mye spennende som skjer også.


Illustrasjon. istockphoto


Du kan sette en nokså rett linje fra 1968 til i dag, der veldig mye har gått i feil retning. De kristne verdiene som har vært en så god grunnmur for landet vårt, har vært under angrep i to generasjoner. Konsekvensene ser vi rundt oss på mange områder.


Noe av det kan ses i politiske vedtak som rammer menneskeverdet, kristen-arven og trosfriheten.


Noe av det kommer til syne i kulturen, der vi kan se oppløsning, psykisk uhelse og opprør.


Men de gode nyhetene er at det alltid kommer nye generasjoner. Og de er ikke dømt til å gjøre om igjen de samme feilene som dem som gikk foran. Og nå skjer det mye positivt.


Innenfor kristen-Norge er det mange som har fått med seg den stille vekkelsen som skjer på internatskolene. Og ikke bare det. Den fører med seg en bevegelse av unge som tar beslutninger om å leve helhjertet, overgitt og etter Guds Ord.


Det har sprengkraft. Vi trenger ikke være mange, hvis vi bare lyder Gud.


Og ser vi utenfor kirkeveggene, er det også tegn til en reaksjon på normoppløsningen i samfunnet. Særlig unge menn ser seg rundt og stiller spørsmål om det de har blitt fortalt av utdanningsinstitusjonene, staten og media virkelig er sant.


Dette er stille bevegelser, men de er reelle og merkbare. Og det som lover godt er at det er ungdomsbevegelser. 68-bevegelsen var også en ungdomsbevegelse, og den fikk resultater. Jeg tror det som skjer blant unge i dag, vil kunne få enorme resultater over tid. Og forhåpentligvis har vi bare sett begynnelsen av denne ungdomsbevegelsen. Vi vil se en hel generasjon reise seg.


Det er et privilegium å få være med å være vitne til dette, og være en del av det.


For vi får lov til å være med og dele disse gode nyhetene med deg der hjemme. Og vi får lov til å tenne håp i det som har vært en ganske lang mørketid åndelig og ideologisk i landet vårt.


Det har vært mørkt i landet før. Vi synger om det i fedrelandssalmen.


Vaart Heimland i Myrker lenge laag,

Og Vankunna Ljoset gøymde.

Men Gud, du i Naade til oss saag,

Din Kjærleik oss ikkje gløymde:

Du sende ditt Ord til Norigs Fjell,

Og Ljos yver Landet strøymde


Det er en hemmelighet i Guds rike. Det kommer alltid tilbake. Det går kanskje nedover en tid, men så gjør evangeliet comeback. Det har skjedd før, og det vil skje igjen.


Det er lett å bli blind av egne erfaringer. Vi kan lett tro at siden kristendommen har vært på retur så lenge vi kan huske, så bli det fortsette slik.


Jeg er helt trygg på at det snur. Jeg håper det snur nå.


Hvem ville sagt for noen få år siden at det skulle bli tenåringene som skulle vise vei? Mens foreldrene deres i stor grad har blitt påvirket av verdslig tenkning, bibelkritikk og materialisme, vil de leve annerledes og ta radikale valg.


Jeg blir full av håp og forventning. Og takknemlighet for å være med å se det som skjer og dele det med andre.


For vi driver med nyheter her i Kristen Media Norge. Og dette er en nyhet jeg vil melde med stor glede: Gud gjør noe nytt i kongeriket Norge.

26 visninger

Commentaires


bottom of page